Cum sa curatam pensulele cosmetice si periile pentru par

Dupa cateva saptamani de utilizare a pensulelor cosmetice acestea incep sa se imbacseasca. Perii pensulelor se incarca cu sebumul fetei, fondul de ten si pudra, ceea ce nu este chiar sanatos. Curatarea pensulelor cosmetice este obligatorie daca vrem sa nu ne punem pe fata, odata cu fardul, si miezeria care poate provoca alergii sau infectii ale pielii.
Curatarea pensulelor cosmetice este relaiv simpla. Va prezentam in continuare pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a curata corect o astfel de pensula.

pensulecosmeticee.gif

  1. Puneti perii pensulei sub jet bland de apa calduta. Trebuie sa aveti grija ca apa sa nu ajunga sub inelul metalic care tine perii pensulei, deoarece poate ajunge la lipiciul cu care este prinsa pensula de maner. Tineti pensula sub jetul de apa pana aproape ati indepartat tot fardul care era lipit de peri. Niciodata sa nu folositi apa fierbinte pentru ca perii se pot deteriora.
  2. Amestecati un pic de sampon (o lingurita) intr-un pahar cu apa calduta. Amestecati pana apa incepe sa faca un pic de spuma.
  3. Introduceti pensula in acest amestec dar numai pana la jumatatea perilor pentru ca lichidul sa nu ajunga sub inelul metalic. Agitati un pic pensula in amestecul de apa si sampon.
  4. Scoateti pensula din amestec si cu degetele masati perii pana indepartati si ultimele resturi de fard si praf.
  5. Clatiti pensula sub jet bland de apa calduta si continuati sa masati perii pensulei pana cand apa care rezulta devine limpede si curata. Tot timpul trebuie sa aveti grija ca apa sa nu ajunga la inelul metalic sau pe manerul pensulei.
  6. Perii trebuie uscati usor cu o carpa din bumbac (carpa de bucatarie sau chiar un prosop)
  7. Imprastiati perii pensulei cu degetele ca sa grabiti procesul de uscare si sa revina la forma initiala.
  8. Puneti pensula pe un prosop uscat dupa ce v-ati asigurat ca toti perii sunt drepti.
  9. Dupa ce v-ati asigurat ca pensula s-a uscat complet o puteti infoia la loc tot cu degetele.

Un alt articol cosmetic care are nevoie de atentie este peria de par. Peria de par este ca un covor. Aici se aduna par, praf si daca peria nu este curatata perioadic, acarieni.

periideparrr.jpg

Pentru a curata o perie aveti nevoie de:

Pentru a indeparta parul adunat in perie veti folositi manerul ascutit al pieptenului (sau scobitoarea, sau creionul). Ridicati toate firele de par adunate, eventual puteti folosi dintii pieptenului, daca este necesar. Aveti grija sa nu smulgeti bilutele din capetele acelor periei. Dintii de piepten sunt buni ca sa rupeti inelele de scame adunate in jurul acelor periei.
Dupa ce ati ridicat toata mizeria si parul adunat, taiati cu foarfeca totul la jumatatea periei ca sa fie mai usor de scos mizeria din perie. Toate scamele si parul din perie se arunca in punga pentru gunoi.

Intr-un vas puneti un pahar cu apa calduta, adaugati samponul si bicarbonatul de sodiu, dupa care agitati bine peria in lichidul respectiv. La sfarsit clatiti peria cu apa calduta si uscati. Metoda aceasta se aplica periilor din metal sau plastic, nu si celor din lemn.

 
1
Kudos
 
1
Kudos

Now read this

Curatenia in timp scurt

Ne dorim sa avem locuintele curate, dar nu vrem sa pierdem prea mult timp cu procesul de curatenie. Ca sa facem economie de timp, trebuie sa fim organizati. Mai jos va vom arata cateva trucuri care va vor ajuta sa scurtati timpul alocat... Continue →