Curatenia in detaliu in interiorul masinii

Sa facem singuri o curatenie detaliata in interiorul masinii nu este un lucru atat de dificil. La spalatorii poate ca este mai simplu dar costa bani, dar de ce sa nu economisiti banii respectivi?

Curatarea interiorului masinii presupune ceva mai mult decat simpla aspirare si spalare a interiorului. Pentru ca o astfel de curatenie sa fie temeinica, trebuie sa acordam atentie detaliilor. Va merita efortul, masina va arata ca noua.

detaliu.jpg

In primul rand va trebui sa adunati toate cele necesare unei astfel de operatiuni. Veti avea nevoie de un aspirator, un prelungitor electric, un furtun pentru apa, prosoape de hartie, solutie pentru geamuri, un spray cu aer comprimat sau o periuta de dinti, un pamatuf si solutie protectoare si curatare pentru vinilin.

Goliti masina de gunoaie, obiecte personale, din torpedou si din portbagaj, daca sunteti fumator scrumiera trebuie golita si spalata temeinic. Scoateti toate covorasele si daca aveti protectii pentru scaune si acelea trebuie scoase si curatate.

Scaunele din fata trebuie date pana in spate si apoi pana in fata de tot ca sa puteti aspira temeinic pe sub ele.

Covorasele daca sunt din material textil trebuie aspirate si spalate cu solutie pentru covoare. Daca sunt din cauciuc trebuie spalate cu detergent si clatite cu jet de apa, dupa care trebuie uscate bine de tot. Daca raman umede si va urcati imediat la volan riscati sa va alunece picioarele cand apasati pedalele.

Scaunele si bancheta din spate trebuie aspirate iar pentru spalare exista spary-uri cu spuma de curatat care umezesc foarte putin materialul textil al scaunelor. In cazul in care scaunele sunt din piele si considerati ca este necesar sa le spalati, la sfarsit trebuie sa aplicati si un produs pentru intretinerea pielii.

Geamurile se pot spala cu solutie obisnuita cu care spalam ferestrele din casa. Geamurile trebuie sterse cu prosoape de hartie sau cu carpe din microfibra, astfel nu vor ramane scame lipite de sticla. In cazul in care constati ca geamurile inca mai au urme de grasime puteti pune in apa calduta amoniu cu care stergeti din nou geamurile. La fel puteti proceda si cu oglinzile.

Usile se sterg bine de tot pana in cel mai imposibil colt. Folositi periuta de dinti daca este necesar.

Bordul trebuie sters cu o carpa umeda, dar aveti grija ca produsul pe care il folositi sa nu contina alcool, acesta poate degrada materialul. Daca apreciati ca este necesar puteti aplica pe bord, dupa spalare, un produs pe baza de ceara ca sa dea lustru.

dettaliu.jpg

Pentru detaliile din bord, indicatoare, butoane, caneluri, diverse grilaje, puteti folosi spray-ul cu aer comprimat ca sa scapati de praful pe care nu-l puteti indeparta cu o carpa. Pentru aceasta operatie puteti folosi din nou periuta de dinti daca nu aveti un astfel de spray. Grilajele de la aerisiri le puteti aspira si sterge cu un pamatuf din microfibra.

Ca sa fiti siguri ca nu mai aveti niciun fir de praf in masina, la sfarsit mai dati odata cu aspiratorul.

Portbagajul se aspira bine si se sterge praful de pe suprafetele dure. Materialul cu care este acoperit portbagajul se poate spala si acesta cu solutie de covoare. Cu aceasta ocazie ar fi bine sa va verificati si trusa de prim ajutor, daca exista produse care au expirat si necesita inlocuirea.

 
4
Kudos
 
4
Kudos

Now read this

Sfaturi pentru menaj rapid dar eficient

Sunt momente in care ne dorim sa avem o bagheta magica cu ajutorul careia sa facem curatenie in casa dintr-o miscare. Iar aceasta pentru ca, de cele mai multe ori, curatenia presupune timp, efort, constiinciozitate si nu este mereu o... Continue →